راهنمای جامع صادرات به امارات برای کسبوکارهای فناور و دیجیتال

امارات متحده عربی یک مرکز برجسته برای تجارت بینالمللی و کسبوکار در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) است. بازار کسبوکار دیجیتال و فناوری این کشور بسیار رقابتی است و دولت با هدف کاهش وابستگی به درآمد نفتی و رشد بخش خصوصی اقدامات زیادی برای رشد این حوزه انجام داده است.
جمعیت امارات متحده عربی | 9/5 میلیون |
نرخ رشد اقتصادی | 4/2 درصد |
سرانه تولید ناخالص داخلی | 53961$ به ازای هرنفر |
زبان های تجاری | عربی، انگلیسی |
واحد پول | درهم |
شهرهای مهم تجاری | ابوظبی، دبی |
امارات متحده عربی یک مسیر ورودی مهم به کشورهای دیگر شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و یک بازار مهم برای صادرات مجدد به کشورهای دیگر است.
از آنجایی که سیستم اقتصادی این کشور ساختاری باز دارد، سرمایهگذاران مختلفی از سراسر دنیا مایل به فعالیت در بازار آن هستند.
این کشور به چند دلیل شرایط اقتصادی مطلوبی را به دست آورده:
سرانه درآمد در امارات متحده عربی 10 برابر ایران است و همچنین هزینه زندگی در دبی درمقایسه با تهران چند برابر است ولی بیشتر بودن درآمد این اختلاف را جبران میکند.
حداقل هزینه زندگی در دبی به درهم | 6 تا 7 هزار درهم |
هزینه خورد و خوراک | 1000 تا 3000 درهم |
هزینه پوشاک | 200 تا 500 درهم |
هزینه سرگرمی | 100 تا 500 درهم |
هزینه حمل و نقل | 150 تا 300 درهم |
هزینه اجاره در دبی | از 3000 درهم |
بازار اقتصادی امارات بسیار متنوع و پذیرای نوآوریهای جدید است؛ به ویژه در حوزه سلامت و کسبوکار. اگر خدماتی مربوط به کسبوکار یا حوزه سلامت داشته باشید با برنامهریزی آگاهانه میتوانید به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کنید.
در ارتباط با مشتریان B2B در امارات، ملاقات حضوری با مشتریان بسیار مهم است زیرا این کشور بر اساس روابط قوی ساخته شده است. در حالی که بازاریابی B2C به شدت آنلاین متمرکز است، بازاریابی B2B بیشتر از طریق توافقنامههای توزیع با دورههای زمانی مشخص انجام میشود.
صنایع با پتانسیل بالا برای ورود عبارتند از:
امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی در دولت خود دارد و سرمایهگذاریهای زیادی برای پیشرو بودن در این حوزه انجام داده است. این کشور قصد دارد پس از آمریکا و چین، سومین قدرت بزرگ هوش مصنوعی در دنیا باشد.
امارت سرمایه کافی برای رسیدن به این هدف را دارد و به دلیل دسترسی به سوخت فسیلی و انرژی خورشیدی، محدودیتی برای ساخت دیتاسنتر هم ندارد و به همین دلایل به یکی از مراکز جذاب سرمایهگذاری برای ساخت دیتاسنتر تبدیل شده است.
پیچیدگیهای بازار صادراتی امارات، ارزیابی دقیق آن را بسیار ارزشمند میکند. تخصیص بودجه برای تحقیقات بازار به شما امکان میدهد تا بازار را ارزیابی کرده و بررسی کنید که آیا جای خالی برای محصول و برند شما وجود دارد و تحلیل مصرفکنندگان و رقبا را انجام دهید. بینشهای بازار میتوانند تفاوت زیادی در استراتژی موقعیتیابی برند شما ایجاد کنند و به رسیدن به مصرفکنندگان بهصورت مؤثر کمک کنند.
همه چیز درباره برندینگ و ادراک مصرفکننده در امارات متحده عربی است که جامعهای بسیار حساس به تصویر است. رقابت برای جلب توجه در کانالهای رسانههای اجتماعی بالا است و گفتن داستان محلیسازی شده برند راهی مؤثر برای ارتباط با مخاطبان هدف شما است.
امارات متحده عربی و ایران دارای روابط تجاری قوی هستند. این دو کشور در حوزههای مختلفی از جمله صنعت نفت، ساختوساز، کشت و صنعت غذایی، و تجارت بینالمللی همکاری مشترک دارند. اماراتیها یکی از بزرگترین خریداران محصولات ایرانی هستند و ایران نیز از امارات به عنوان یکی از اصلیترین بازارهای خارجی خود بهره میبرد.
امارات متحده عربی رشد مستمری در زمینه فناوری دارد. دولت این کشور در حال اجرای اقداماتی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان است و بخش خصوصی نیز سرمایهگذاریهای قابل توجهی در زمینههای رایانش ابری، خدمات هوشمند و امنیت سایبری انجام دادهاند.
تقاضا برای نرمافزارهای مدیریت کسبوکار رو به افزایش است و سامانههایی که بتوانند مدیریت فرآیندهای کسبوکار را سادهتر کنند و بهرهوری را افزایش دهند، جذابیت زیادی دارند.
کسبوکارهای کوچک و متوسط به دنبال افزایش بهرهوری کارهای خود هستند و صنایع بزرگ به دنبال راهحلهای رایانش ابری، تحلیل دادهها، امنیت سایبری و IoT هستند.
بخش مالی، با تمرکز بر تطابق مقرراتی و خدمات جدید مانند بانکداری اسلامی، نیز رو به رشد است.
تصویر زیر چشماندازی از اقتصاد دیجیتال امارات متحده عربی در سال 2024 ارائه میدهد.
با توجه به اطلاعاتی که از بازار امارات متحده عربی داریم، تیم تحلیل اکسپورتکیت این توصیهها را برای کسبوکارهای فناور و دیجیتال برای صادرات به بازار امارات ارائه میدهند:
علیرغم پتانسیلهای زیادی که در بازار امارات وجود دارد، برخی از کسبوکارها نیز شانس موفقیت کمی در بازار این کشور دارند و توصیه نمیکنیم این کشور را هدف قرار دهند:
امارات متحده عربی اقتصادی باز دارد و صادرکنندگان فناوری میتوانند از روشهای مختلفی وارد این بازار شوند.
بازار امارات برای استارتاپهایی که مقیاسپذیری محدودی دارند مناسب نیست زیرا هزینه ورود به این بازار به نسبت زیاد است و به سرمایهگذاری قابلتوجهی احتیاج دارد.
بنابراین، به جای اینکه بخواهید کل بازار را در دست بگیرید، بهتر است سراغ یک نیچ (niche) خاص بروید تا بتوانید نیاز گروهی از مشتریها را به خوبی درک کنید و بازاریابی متناسب با آن گروه انجام دهید.
همچنین، توصیه اکسپورتکیت برای استارتاپهای کوچکتر این است که به جای ساختن راهکارهای کامل و جامع، به فکر ارائه ابزارهایی باشید که مکمل خدمات شرکتهای فعال در بازار امارات هستند. مثلاً به جای اینکه به دنبال ساخت فروشگاه آنلاین باشید، ابزارهای بهبود تجربه کاربری، پردازش پرداخت یا لجستیک ارائه دهید که برای پلتفرمهای بزرگی مثل آمازون یا Noon مناسب باشند یا گروهی از مشتریهای آنها را هدف میگیرند.
امارات پذیرای طیف گستردهای از ملیتهای مختلف است؛ البته در دبی این تنوع فرهنگی و ملیتی بیشتر مشاهده میشود. زبان رسمی این کشور عربی است هرچند که زبان انگلیسی کاربرد زیادی دارد.
فرهنگ تجاری امارات متحده عربی ترکیبی از اصول سنتی و مدرن است و ترکیبی از ارزشهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را در بر میگیرد.
در ادامه به برخی از جنبههای کلیدی فرهنگ تجاری در امارات اشاره میکنیم:
امارات متحده عربی قوانین و مقررات مختلفی را برای مدیریت تجارت دیجیتال و تجارت الکترونیک به کار گرفته است. کسبوکارها باید برای دریافت مجوزهای کسبوکار آنلاین از طریق اداره توسعه اقتصادی (DED) در امارت مربوطه اقدام کنند.
در ادامه به دو مورد از مهمترین قوانین این حوزه اشاره میکنیم.
این قانون تجارت الکترونیک در امارات را مدیریت میکند و فروش و خرید کالاها، خدمات و دادههای مرتبط از طریق پلتفرمهای فناوری مانند وبسایتها، اپلیکیشنها، رسانههای اجتماعی و اپلیکیشنها را تنظیم میکند. این قانون شامل کالاها و خدمات دیجیتال و فیزیکی است که از طریق فناوریهای مدرن یا پلتفرمها به دست میآیند.
نکات کلیدی این قانون به شرح زیر هستند:
این قانون تراکنشهای الکترونیکی و خدمات اعتماد را در امارات مدیریت میکند. منظور از خدمات اعتماد خدمات مرتبط با احراز هویت و نگهداری دادههاست. این قوانین و مقررات به ایجاد یک محیط تجاری دیجیتال ایمن، کارآمد و رقابتی در امارات متحده عربی کمک میکنندو از رشد اقتصاد دیجیتال و حفاظت از حقوق مصرفکننده حمایت میکنند.
بازاریابی بینالمللی
بومیسازی
حقوقی
مالی
ایمیل: hi@exportkit.net
شماره تماس: 09138033605
نشانی: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان، مرکز نوآوری صنایع خلاق شهرک علمی و تحقیقاتی